מורה לנהיגה על אופנועים

רשיון נהיגה לאופנוע לעולים חדשים

רשיון נהיגה לאופנוע לעולים חדשים

[Total: 3    Average: 5/5]

רשיון נהיגה לאופנוע לעולים חדשים:

עולים חדשים יכולים להמיר את רישיון הנהיגה הזר שלהם בתוך שלוש שנים לאחר העלייה, אולם מותר לנסוע על רשיון הזר לאופנוע למשך שנה אחת. תושבים חוזרים עשויים להמיר את רשיון הנהיגה הזר לאופנוע  תוך שנה מיום החזרה, בתנאי שהם מתגוררים בחו"ל לפחות שנה אחת, וכי הרישיון ניתן לפחות שישה חודשים לפני החזרה.

נוהל להמרת רישיון:

הצעד הראשון הוא להצטלם במרכז צילום רישוי (Femi-Premium או Taldor). המרכז מציג טופס עם פרטי המבקש והתצלומים, ומספק כתובות של אופטומטריסטים מורשים לבדיקה האופטית.
יש לקחת את הטופס לרופא אופטומטריסט מורשה או לרופא עיניים לבדיקה אופטית. מועמדים אשר מרכיבים משקפיים או עדשות מגע חייבים להשים אותם במהלך הבדיקה.
יש לקחת את הטופס לרופא משפחה לבדיקה גופנית.
להגיש את הטופס שהתקבל ב- Femi-Premium או Tallor, יחד עם אישורי האופטומטריסט והרופא, ללשכת הרישוי.
רשיון נהיגה זר תקף לפחות שישה חודשים טרם קבלת מעמד עולים, ותצלומי הרישיון
דרכון המאמת את הכניסה לישראל ואת מקום מגוריו בחו"ל בעת הנפקת הדרכון הזר.
תעודת זהות
תעודה עולה
יש לתאם שיעורי נהיגה עם הורנ. ברוב המקרים, מומלץ לקחת מספר שיעורי נהיגה לפני הבחינה.
עם סיום בהצלחה של מבחן הנהיגה המעשית, הרישיון הזר יומר לרשיון ישראלי.

 

המבקשים שהחזיקו ברישיון ישראלי בעבר חייבים להציג את הדברים הבאים:

רשיון זר תקף.
דרכון המאמת מגורים בחו"ל בעת קבלת הרשיון הזר, המאשר את מועד הכניסה לישראל.
המועמדים חייבים גם לעבור את הבדיקה האופטית ואת הבדיקה הגופנית הכללית. אם הרשיון הזר נמוך מרמת הרישיון הישראלי המבוקש, יתכן ויהיה צורך גם לעמוד בדרישות נוספות, לרבות מבחן נהיגה.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
מורה לנהיגה על אופנועים

מורה לנהיגה על אופנועים